Ποιοι είμαστε

Πριν από μερικούς μήνες κάναμε έρευνα στον ιστοχώρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και διαπιστώσαμε αφενός ότι υπάρχουν περί τις 140 Παγκόσμιες Ημέρες και αφετέρου ότι δεν υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Σιδηροδρόμων.

Υπάρχει μόνον η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σιδηροδρομικών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο μία μέρα του Απριλίου, με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF).

Πιστεύουμε ότι  οι επιβάτες-ταξιδιώτες του μέσου και η παγκόσμια σιδηροδρομική οικογένεια και θα επιθυμούσαν και θα στήριζαν τη δημιουργία της Παγκόσμιας Ημέρας Σιδηροδρόμων.

Είμαστε σίγουροι ότι οι όλοι οι Σιδηροδρομικοί  ανά την υφήλιο, αισθάνονται το ίδιο πάθος και την ίδια υπερηφάνεια για το επάγγελμά τους, καθώς εργάζονται στο καλύτερο, οικονομικότερο, φιλικότερο στο περιβάλλον και ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.

Μετά από επαφές του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΟΣΕ. με την Ελληνική αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις Βρυξέλλες, ενημερωθήκαμε ότι για να ορισθεί μία παγκόσμια ημέρα, θα πρέπει να συνεδριάσει η Γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, μετά από την σχετική πρόταση που θα γίνει από κάποιο ή κάποια από τα Κράτη Μέλη του.

Για τον λόγο αυτό κατασκευάσαμε αυτόν τον ιστότοπο και καλούμε όλους του σιδηροδρομικούς και τους φίλους του Σιδηροδρόμου από όλη την υφήλιο, να στηρίξουν και να γίνουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθειά μας, υπογράφοντας το ψήφισμα μας προς τα Ηνωμένα Έθνη. Η Υπογραφή σας έχει ως σκοπό την καθιέρωση της 11/11 κάθε έτους ως  Παγκόσμιας Ημέρας Σιδηροδρόμων.

Η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Νίκο Κόνδυλα.